Трамп цинічно відреагував на зняття Байдена з виборів

Трамп зневажливо реагує на вилучення Байдена з виборів
Трамп зневажливо реагує на вилучення Байдена з виборів

Джо Байден не балотуватиметься на другий термін

21 липня президент США Джо Байден зненацька оголосив про своє рішення не балотуватися на другий термін. Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп відреагував на таке рішення.

Про вихід із президентських перегонів Байден повідомив у своєму акаунті в соціальній мережі X (колишній Twitter).

"Для мене було найбільшою честю в житті служити вашим президентом. І хоча я хотів домагатися переобрання, вважаю, що на користь моєї партії та країни я повинен відступити і зосередитися виключно на виконанні президентських обов'язків до кінця нинішнього терміну", - зазначив він.

Байден запропонував кандидатуру віце-президента Камали Харріс як кандидата від Демократичної партії на майбутніх виборах. Він висловив їй повну підтримку, назвавши рішення про її призначення віце-президентом у 2020 році "найкращим рішенням, яке він ухвалив".

Реагуючи на це повідомлення, колишній президент Дональд Трамп у телефонному інтерв'ю CNN заявив, що Байден "стане найгіршим президентом за всю історію країни (США – ред.)". Екс-президент також додав, що, на його думку, Камалу Харріс легше перемогтиме на виборах, ніж Байдена.

Нова ситуація перед виборами 2024 року

Це рішення нинішнього президента США значно змінює політичний ландшафт напередодні президентських виборів 2024 року. Поки що залишається невідомим, хто стане офіційним кандидатом від Демократичної партії.

Читайте також