Трамп обрав Венса кандидатом у віце-президенти: що відомо про позицію скандального сенатора щодо України

Дональд Трамп і Майк Пенс під час зустрічі
Дональд Трамп і Майк Пенс під час зустрічі

Трамп обрав Дж.Д. Венса кандидатом на посаду віце-президента

Колишній президент США Дональд Трамп оголосив про свій вибір кандидата на посаду віце-президента в майбутній передвиборчій кампанії. Ним став сенатор від штату Огайо Дж.Д. Венс.

Трамп повідомив про своє рішення в соціальній мережі Truth Social, підкресливши, що вибір було зроблено після "тривалих роздумів" і з урахуванням "видатних талантів багатьох інших" кандидатів.

Говорячи про досягнення Венса, Трамп відзначив його службу в Корпусі морської піхоти США та блискучу освіту. Венс закінчив Університет штату Огайо за два роки з відзнакою Summa Cum Laude, а також є випускником Єльської школи права.

Досягнення Венса

Редактор The Yale Law Journal

Президент Асоціації ветеранів Єльської школи права

Автор бестселера "Елегія сільської місцевості", за яким було знято успішний фільм

Трамп також згадав професійні досягнення Венса:

Колишній президент підкреслив успіхи Венса в бізнесі, особливо у сферах технологій та фінансів. За словами Трампа, під час передвиборчої кампанії Венс буде "активно фокусуватися на людях, за яких він так блискуче боровся" - американських робітниках та фермерах у ключових штатах, включаючи Пенсильванію, Мічиган, Вісконсин, Огайо та Міннесоту.

Однак варто зазначити, що Венс відомий своїми суперечливими заявами щодо зовнішньополітичних питань. Зокрема, у лютому 2022 року він висловився проти допомоги Україні, заявивши, що його більше турбують проблеми на південному кордоні США. Крім того, Венс припустив, що однією з причин конфлікту адміністрації Байдена з Росією є незгода Володимира Путіна з "правами трансгендерів".

Позиція Венса щодо України та Росії

Сенатор-республіканець від штату Огайо, Дж.Д. Венс, відомий своєю критичною позицією щодо підтримки України Сполученими Штатами. Основні моменти його висловлювань включають критику масштабів допомоги, сумніви щодо ефективності, заклики до дипломатичного вирішення, питання про прозорість та пріоритет внутрішніх проблем США. Важливо зазначити, що позиція Венса викликала суперечки та критику як з боку демократів, так і деяких республіканців, які підтримують допомогу Україні.

Щодо Росії та її президента Путіна, висловлювання Венса були неоднозначними і іноді суперечливими. Він критикував "демонізацію" Росії, іноді применшував масштаби загрози, закликав до діалогу та дипломатії, але також мав сумніви у ефективності санкцій та закликав зосередитися на протистоянні з Китаєм. Важливо зазначити, що його позиція також викликала суперечки та критику.

Читайте також