Трамп оскаржує рішення про $454 млн у справі про шахрайство

Експрезидент США Дональд Трамп оскаржив рішення судді щодо накладення на нього штрафу у розмірі 454 млн доларів та обмеження його права вести бізнес у штаті Нью-Йорк. Суддя прийшов до висновку, що Трамп перебільшив свої статки, щоб отримати кращі умови кредитування. Про це повідомляє «Голос Америки».

Екс-президент не погоджується з висновком судді Артура Енгорона про те, що він неправдиво повідомляв про свої статки під час розвитку свого імперії нерухомості, яка принесла йому славу та статус президента.

Адвокати Трампа подали апеляцію на це рішення, заявляючи, що штрафи загрожують знищити фінансові резерви їх клієнта. Вони також звернулися до апеляційного суду з запитанням про можливі помилки у рішенні судді та його компетенцію в цій справі.

Трамп називає рішення судді "втручанням у вибори" та "використанням зброї проти політичного опонента". Він також скаржиться на те, що його покарали за створення успішної компанії та нерухомості.

Якщо апеляційний суд підтвердить рішення суду першої інстанції, Трамп може звернутися до Верховного суду штату. В разі програшу в судовому процесі екс-президент буде змушений відмовитися від частини свого майна.

Попередні рішення щодо штрафу

Раніше суд видав рішення про те, що Трамп має виплатити понад 454 млн доларів у справі про маніпуляції зі своїми статками. Екс-президент відмовився визнавати це рішення та називав його втручанням у вибори.

Крім того, Трамп також має сплатити понад 83 млн доларів журналістці Елізабет Джин Керролл у справі про наклеп та сексуальне насильство.

Екс-президент також звернувся до Верховного суду з проханням призупинити рішення суду про його судову відповідальність у справі щодо штурму Капітолію у січні 2021 року.