Трамп пригрозив Байдену тюремним терміном

Трамп загрожує Байдену тюрмою

45-й президент США Дональд Трамп написав в своєму пості у соцмережі Truth Social, що якщо його позбавлять президентського імунітету, то це може мати наслідком арешт і тюремний термін для нинішнього президента Джо Байдена.

"Пам'ятайте, якщо у мене немає президентського імунітету, то у криворукого Джо Байдена його теж немає, — написав Трамп.— І його, безсумнівно, будуть стягувати до відповідальності за його численні реальні злочини".

У своїх далішних повідомленнях Трамп аргументував свою заяву. Він зазначив, що президентський імунітет не визначений Конституцією, а випливає з рішення Верховного суду, яке було прийняте після судового позову до Річарда Ніксона. За словами політика, якщо президент не має імунітету від кримінальних справ, він не зможе нормально функціонувати і постійно наражатиме США на ризик. Трамп також зазначив, що президент не може керуватися страхом відплати, який загрожує майбутнім президентам, якщо Верховний суд прийме рішення проти нього.

Свій пост Трамп опублікував напередодні слухань у Верховному суді, які відбулися 25 квітня. Суд розглядає питання про те, чи має бути президентський імунітет від кримінального переслідування за дії 6 січня 2021 року, коли Трампа звинувачують у фальсифікації документів, що мали вплинути на вибори 2016 року. Ці слухання стануть історичними, оскільки раніше проблема імунітету президента не виникала у суді.

Джерело: Фокус