Трамп відхилив запрошення Зеленського приїхати до України - ЗМІ

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп відхилив запрошення президента України Володимира Зеленського приїхати до України, яке він зробив в інтерв'ю виданню Axel Springer 9 квітня.

Навіть більше, штаб кандидата в президенти стверджує, що у Трампа не було жодних офіційних контактів з Зеленським, повідомило Reuters.

"Не було жодних контактів з боку Зеленського, і президент Трамп публічно заявив, що для нього було б недоречно їхати в Україну зараз, оскільки він не є головнокомандувачем", — йдеться в електронному листі кампанії Трампа.

Водночас під час своєї першої президентської кампанії у 2016 році Трамп відвідав Мексику і зустрівся з її тодішнім президентом Енріке Пенья Ньєто. Та й загалом, як пише видання, кандидати в президенти США часто їздять за кордон, щоб підвищити свій зовнішньополітичний авторитет.

"Колишні кандидати від Республіканської партії, які зараз вибули, як-от колишній віце-президент Майк Пенс і колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, відвідували Україну під час передвиборчої кампанії за республіканську номінацію", — йдеться у тексті.

Зеленський кликав Трампа до України, щоб почути ідеї колишнього президента США щодо припинення вторгнення Росії в Україну, яке почалося в лютому 2022 року.

Джерело: Фокус