Трамп висміяв Байдена, висловився про замах та Україну

Трамп висміяв Байдена, замах, Україна
Трамп висміяв Байдена, замах, Україна

Президент США Дональд Трамп провів перший спільний мітинг зі своїм кандидатом у віце-президенти у Мічигані. Заходу відбувся у закритому приміщенні із посиленою безпекою після спроби замаху на Трампа у Пенсільванії. В зв'язку з цим правоохоронці виконували ретельний контроль вхіду учасників.

Зазначено, що під час виступу Трамп заявив, що "отримав кулю за демократію" і згадав інцидент у Пенсільванії. Він сильно висловився про свого опонента Джо Байдена, назвав його слабким, і висміяв демократів за намагання переконати його зняти свою кандидатуру. Президент також зірвався на колишню спікер Палати представників Ненсі Пелосі, яку порівняв із собакою та назвав "божевільною, як постільний клоп".

Дональд Трамп

Також Трамп заявив про свої плани щодо регулювання війни в Україні, що викликало різні реакції серед присутніх та експертів, які сумніваються у реалістичності таких обіцянок.

"Ще до того, як я займу Овальний кабінет, незабаром після перемоги на президентських виборах, я вирішу цей жахливий військовий конфлікт між Росією та Україною. Я єдиний, хто може зробити такий крок: я запобігну третій світовій війні", - заявив він.

Деякі мітингувальники заявили журналістам, що прийшли саме через стрілянину, яка сталася з Трампом, почуваючись "обов'язком" підтримати його. Це свідчить про те, що інцидент міг зміцнити підтримку Трампа серед його прихильників.

Зазначено, що президентські вибори в США заплановані на 5 листопада 2024 року. За даними опитування New York Times, Трамп має підтримку 49% зареєстрованих виборців, тоді як Байден – 41%. Також повідомлялося про можливі плани Трампа щодо переговорів з Росією щодо України. Проте на дебатах Трамп відхилив "неприйнятні" вимоги Путіна щодо виведення українських військ з окупованих територій та відмову України від вступу до НАТО.

Раніше повідомлялося, що Путін покладає надію на Трампа та "втомився" від війни. Експерти розповіли про те, як РФ намагається переграти США щодо України.

Читайте також