Трамп заявив, що у школах без дозволу батьків дітям міняють стать – CNN

Президент Трамп про зміну статі у школах
Президент Трамп про зміну статі у школах

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп повторно твердить, що школи таємно відправляють дітей-трансгендерів на операції для зміни статі згідно з їхнім самовизначенням. Про це повідомляє CNN.

Трамп вперше згадав про це наприкінці серпня. Пізніше ЗМІ викрили цю брехню, але наближаючись до виборів, колишній президент повернувся до неї.

«Ви знаєте, вони беруть вашу дитину – є такі школи – ваш хлопчик йде до школи, а повертається дівчинкою. Зрозуміло? Без згоди батьків», – сказав кандидат від республіканців у інтерв’ю Fox News. Він повторив цю тезу в іншому інтерв’ю.

Трамп не уточнив, де саме це відбувається.

Журналісти не знайшли жодних доказів того, що школи в США відправляли дітей на операції для зміни статі без згоди батьків або проводили несанкціоновані операції на місці.

Експерти з питань охорони здоров'я трансгендерних осіб заявили, що розповідь Трампа не відповідає дійсності.

Крім того, колишній президент США та кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп погрожував російському диктатору Володимиру Путіну ударом по центру Москви.

Перед зустріччю з Зеленським Трамп заявив, що президент України є «найкращим продавцем в історії», оскільки він приїжджає в США, щоб повернутися додому з «60 мільярдами доларів».

Раніше Трамп заявив, що не планує балотуватися на пост президента у 2028 році, якщо зазнає поразки у листопаді.

Читайте також