Трамп зможе закінчити війну Росії проти України - спікер Джонсон

Трамп розмовляє з лідерами України та Росії
Трамп розмовляє з лідерами України та Росії

Колишній президент Дональд Трамп зможе припинити війну Росії проти України, заявив спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон.

У відповідь на запитання про те, як саме Трамп зупинить війну, Джонсон сказав: "Я впевнений, що президент Трамп покладе край конфлікту, використовуючи силу. Ми підтримуємо ідею миру через силу. Цього не було за три з половиною роки адміністрації Байдена".

За словами Джонсона, Трамп може застосувати телефон для висування загроз та вимог до своїх супротивників і тим самим змусити їх боятися його. Він називає це справжньою цінністю.

З іншого боку, незалежний сенатор Джо Манчін вважає, що президент Байден може зміцнити обороноздатність України та допомогти їй здобути свободу протягом останніх п'яти місяців свого терміну. Адміністрація Байдена також наголошує на непохитній підтримці України та ролі президента в об'єднанні понад 50 країн, що надають Києву допомогу.

Голова комітету розвідки Палати представників Майк Тернер нагадує, що саме Трамп надав летальну зброю Україні та провів позитивні перемовини з президентом Зеленським. Він стверджує, що Трамп бачить можливість припинити війну і відмовляється від неймовірних обмежень, які накладає адміністрація Байдена на використання зброї та боротьбу з Росією.

"Я впевнений, що Трамп заявить, що Україна отримає все необхідне і необхідні повноваження, а Росія матиме мотивацію сісти за стіл перемовин", - каже Тернер.

Джерело: Голос Америки

Читайте також