Трамп звинуватив ізраїльтян у невдячності

Трамп з висловив звинувачення у невдячності
Трамп з висловив звинувачення у невдячності

Колишній президент Трамп закликав Ізраїль "порозумнішати" стосовно його підтримки, намекнувши, що євреї недостатньо підтримували його після його проізраїльських дій на посаді.

Трамп зателефонував на радіо ведучого Г'ю Г'юїтта, щоб відзначити річницю нападів ХАМАС на Ізраїль, які призвели до смерті понад 1200 людей і розпочали війну між Ізраїлем і палестинським рухом, внаслідок чого загинули десятки тисяч палестинців.

На запитання, чи зможе Ізраїль повністю поправитися після конфлікту з ХАМАС, Трамп відповів, що країні буде "добре".

"Я думаю, що Ізраїль має зробити одну річ. Вони повинні бути розумніші стосовно Трампа, оскільки вони мене не підтримують", - сказав Трамп. "Я зробив для Ізраїлю більше, ніж будь-хто. Я зробив для єврейського народу більше, ніж будь-хто. І це не взаємно, як говорять, не взаємно".

Трамп неодноразово називав себе прозраїльським президентом, посилаючись на своє рішення перенести посольство США до Єрусалиму, визнання Голанських висот і Абрахамських угод, які допомогли нормалізувати відносини між Ізраїлем і кількома арабськими країнами.

Але колишній президент також викликав негативну реакцію, атакуючи єврейських виборців, які не підтримували його. Він запропонував, що євреї, що підтримують демократів, повинні "перевірити свою голову" і недавно заявив, що вони будуть частково винні, якщо він не переможе на виборах у листопаді.

Трамп також сказав Г'юїтту, що він підтримав би Ізраїль в разі удару на відповідь на ракетну атаку Ірану минулого тижня.

"Вони можуть робити дуже розумні речі зараз. Є багато, що вони можуть зробити", - додав він. "Але гарна річ в тому, що вони мають право на атаку, і ніхто не засмучуватиметься, якщо вони атакують, оскільки вони мають це право".

Читайте також