«Треба вчасно звалювати». Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars

Збереження установок Patriot і Himars від ворожого дрону передбачає швидку зміну їхньої дислокації. Про це заявив експерт з зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, відомий під псевдонімом Флеш. Він наголосив, що росіяни залітають на 50 км у тил України і відзначив необхідність знищення безпілотників окупантів. Для збиття таких дронів потрібне специфічне обладнання, якого не вистачає у ЗСУ, але можливо визначати відстань до ворожого дрону засобами радіорозвідки.

Експерт зауважив, що тривале перебування російського безпілотника українських військових в тилу вимагає особливих заходів безпеки, таких як скасування зборів особового складу і не виводити техніку з ангарів.

Розроблено українські дрони аналогічні російському "Ланцету"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував випуск українських дронів з технологією штучного інтелекту, які будуть аналогічні російським "Ланцетам". Компанії працюють над створенням таких дронів впродовж останніх шести місяців. Зазначимо, що Україна активно розвиває виробництво зброї, включаючи далекобійні дрони.

Заголовки новин

Новини на порталі "Главком" також варто уваги:

  • Сергій "Флеш": Попередній рік війни був епохою БПЛА, наступний – наземних роботів
  • Зеленський: Російський терор можливий лише тому, що ми не маємо достатньо систем ППО
  • В Україні закінчаться ракети для систем ППО вже за два тижні – The Telegraph