Три країни звернулися до Єврокомісії через українських біженців

Три країни звернулися до Єврокомісії через українських біженців

Три країни Європейського Союзу звернулися до Єврокомісії про фінансову допомогу для українських біженців

Німеччина, Польща та Чехія написали лист до голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, у якому просили додаткового фінансування для покриття витрат на прийом українських біженців. За даними видання Bloomberg, країни наголосили, що вони прийняли понад половину українських біженців, які потрапили до ЄС. Це призвело до нерівного розподілу фінансового навантаження на бюджети цих країн порівняно з іншими країнами ЄС.

Німеччина, Польща та Чехія висловили необхідність отримання додаткової фінансової підтримки з поточних фондів ЄС на 2021-2027 роки. Ці кошти мають бути використані на покриття витрат на прийом, розміщення та забезпечення українських біженців.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також зазначив, що розподіл витрат на прийом українських біженців між країнами-членами ЄС не має чіткого розподілу. Він підкреслив необхідність компенсації витрат на проживання, професійну підготовку та мовні курси для українських біженців у Чехії, Польщі та Німеччині.

Раніше ми повідомляли, що в Німеччині вимагають змінити правила для українців, зокрема, вигнати їх з країни або обмежити виплати.

Читайте також: