Три українських міста потрапили до найдорожих у Європі: список

Київ, Львів, Одеса - найдорожчі міста
Київ, Львів, Одеса - найдорожчі міста

Аналітичний сервіс Numbeo представив оновлений список найдорожчих європейських міст.

Експерти Numbeo визначили найдорожчі для життя міста Європи. Вони оцінюють вартість проживання, якість життя та ціни на нерухомість у різних країнах світу. Лідерами за вартістю життя є швейцарські міста - Женева (індекс вартості життя - 101,7) та Цюріх (100,4).

 Також до топ-10 увійшли такі міста:

Рейк'явік, Ісландія (83,9);

Лондон, Велика Британія (78,7);

Осло, Норвегія (78,4);

Копенгаген, Данія (75,7);

Париж, Франція (73,6);

Еспоо, Фінляндія (73,1);

Едінбург, Велика Британія (69,9);

Амстердам, Нідерланди (69,7).

Столиця України Київ посідає 91 позицію у рейтингу найдорожчих міст. Одеса і Львів займають відповідно 93 і 94 місця. Трохи випередив їх білоруський Мінськ, який можна побачити у рейтингу на 92 місці.

Цікаво, що центральне місто країни-агресора Москва неочікувано також з'явилась у рейтингу і зайняло 72 місце, Санкт-Петербург став 82 містом за дорожнечею, а Нижній Новгород також увійшов до рейтингу під номером 87. 

До слова, Київ вже другий рік поспіль потрапляє в десятку міст, які вважають найменш придатними для життя. Рейтинг міст був складений дочірньою компанією британського журналу The Economist - EIU. Населені пункти оцінювалися за п'ятьма категоріями: стабільність, охорона здоров'я, культура та навколишнє середовище, освіта та інфраструктура.

Читайте також