Тризуб – це любов. Найоригінальніші версії герба від українців у День Незалежності (фото, відео)

Герб Тризуб - символ історії й культури України
Герб Тризуб - символ історії й культури України

Тризуб як символ українців

Тризуб є не тільки державним гербом України, але і символом, який українці поважають і втілюють у різних формах. Існують навіть рекорди, пов'язані з цим символом. "Главком" зібрав найцікавіші та найоригінальніші інтерпретації тризуба.

У давнину тризуб виконував роль оберега і був родовим знаком Рюриковичів. Він знаходився на монетах, печатках, посуді, надгробках та іншому. У давньоруських стягах він був основним елементом, особливу популярність отримав під час правління Володимира Святославовича.

Український інститут національної пам'яті зазначає, що після занепаду роду Рюриковичів зображення Тризуба поступово витіснилося і замінилося територіальними знаками.

Інтерпретації тризуба

Сьогодні українці продовжують творити інтерпретації тризуба, використовуючи різні форми і матеріали. Наприклад, українські військові виготовили найбільший тризуб із гільз, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Також був створений велетенський тризуб на Херсонщині, який можна було побачити навіть з космосу. Українські аграрії також виготовили тризуб на полі з гірчиці, який також увійшов до Книги рекордів України.

Саме сьогодні, до Дня Незалежності, MK Foundation розмістили 50 автомобілів у вигляді тризуба, які передадуть військовим. Ця ініціатива стала побудовою символу великого значення для українців.

Різні інтерпретації тризуба

У мережі поширюються різні інтерпретації тризуба, які можна побачити серед користувачів. Від креативних малюнків, графічних дизайнів до витворів мистецтва, створених з природних матеріалів, таких як пшениця чи інші рослинні компоненти. Також в мережі можна знайти фото тризуба-витинанки.

Українці діляться в соцмережах фото на тлі національного герба та самі створюють різноманітні інтерпретації символу. Тризуб поступово стає невід'ємною частиною української культури і прапором національного самовизначення.

У серпні 2023 року на монументі "Батьківщина-мати" в Києві було встановлено український тризуб замість радянського герба, що стало важливим кроком у відновленні національної гідності.

Читайте також