Туреччина продовжує бути магнітом для туристів: що цьому сприяє

Туристична пляжна зона у Туреччині
Туристична пляжна зона у Туреччині

За даними Міністерства туризму Туреччини, лише у першому півріччі цього року Стамбул відвідало понад 8,5 мільйона іноземних громадян. Це місто з найбагатшою історією і численними пам'ятками приваблює туристів з усього світу.

В липні Туреччину відвідало рекордне число туристів - 7,333 мільйона. Це на 2,6% більше, ніж у той же місяць минулого року, незважаючи на високу інфляцію та постійне зростання цін.

У перші сім місяців цього року країну відвідало близько 29 мільйонів туристів, що на 8,27% більше, ніж у цей період минулого року. Найбільше туристів прибуло з Німеччини, Росії та Великої Британії.

Анталія та Стамбул залишаються найпопулярнішими напрямками серед відпочиваючих, проте інші регіони Туреччини також популярні серед туристів. Економічні проблеми та інфляція не відлякують туристів, а навпаки, стають стимулом, оскільки туристи оплачують послуги за курсом долара або євро, який постійно зростає.

Економічна ситуація Туреччини

Згідно з прогнозами центрального банку Туреччини, інфляція на кінець 2024 року становитиме 43,31%, що трохи вище за попередній прогноз. Прогноз щодо курсу долара на кінець року також зменшений, але очікується, що він зросте до 42,03 турецьких лір через 12 місяців. Прогноз дефіциту поточного рахунку також знижено до $25,5 мільярда.

У липні цього року у Туреччині було продано 127 088 об'єктів нерухомості, що на 16% більше, ніж у липні минулого року.

Також варто зазначити, що турецькі 5-зіркові готелі вперше за 10 років знижують ціни у високий сезон.

Читайте також