Турецька компанія знайшла нове призначення для аеропорту «Антонов» під Києвом

Турецька компанія планує побудувати логістичний вузол під Києвом

Турецька компанія Mabtec Engineering and Consultancy розпочне будівництво логістичного і транспортного вузла в аеропорту "Антонов", що розташований під Києвом. Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Планується побудувати сучасний логістичний і транспортний вузол, який почне свою роботу після відкриття повітряного простору України, - розповів Кисилевський.

Турецькі партнери представили концепцію реконструкції аеропорту "Антонов" на базі індустріального парку Bucha Techno Garden. Компанія вважає, що цей проект є надзвичайно важливим для майбутнього та стане основним логістичним вузлом по всій Україні. Він також сприятиме зростанню міжнародних пасажиро- та вантажопотоків після відкриття повітряного простору України.

Засновник компанії Мурат Акпинар заявив, що вони зацікавлені в розвитку промисловості Бучанського муніципалітету та готові до співпраці. Реконструкція аеропорту є важливим кроком для післявоєнного відновлення, - сказав Акпинар.

Mabtec Engineering and Consultancy є компанією, зареєстрованою у 2022 році, яка займається проєктуванням, реалізацією та управлінням інженерними проектами. Вони мають значний досвід у роботі з аеропортами в різних країнах, включаючи Стамбул, Ашхабад, Ірак, Афганістан і Азербайджан.

США планують розпочати відновлення аеродрому на острові Тініан

США також планують розпочати відновлення аеродрому на острові Тініан, який востаннє використовувався під час Другої світової війни для атомного бомбардування Японії. Збройні сили США мають намір зробити значний прогрес у відновленні цього аеродрому, що є частиною стратегії з розосередження літаків у Індо-Тихоокеанському регіоні через зростання ракетної загрози Китаю.