Турецький гравець після матчу кричав «Свободу Палестині» і бажав смерті ізраїльським футболістам

Турецький гравець кричить про свободу Палестині
Турецький гравець кричить про свободу Палестині

УЄФА розслідує справу про образу гравців «Маккабі» з Тель-Авіва після матчу Ліги Європи з датським «Мідтьюлландом» на початку жовтня.

Гравці «Маккабі» з Тель-Авіва скаржаться на турецького гравця «Мідтьюлланда» Арала Шимшира. Вони стверджують, що він вигукнув на їх адресу образливі слова про «Свободу Палестині» та побажання смерті.

УЄФА призначив інспектора для розслідування. В результаті розслідування УЄФА відкрив дисциплінарне провадження проти Шімшира.

Після закінчення матчу між Шімширом та кількома гравцями «Маккабі» сталася суперечка. У клубі з Тель-Авіва вважають, що це сталося через слова турецького футболіста.

УЄФА зазначає, що Шимшира звинувачують у порушенні принципів поведінки, використанні спортивної події для прояву неспортивного характеру.

«Мідтьюлланд» відповідає, що не може визнати інтерпретацію подій, що виходить від «Маккабі».

Інциденти у дзюдо та футболі

Турнір з дзюдо у ваговій категорії до 65 кг завершився скандалом. Таджицького дзюдоїста Емомалі вигнав з себе опонент та вигукнув «Аллах Акбар». Раніше його опонент з Марокко також відмовився тиснути руку на привітання.

У футболі ж гравці «Маккабі» та «Мідтьюлланду» опинилися в серйозному конфлікті через образливі слова та проблеми з поведінкою.

Поразка «Динамо» та матч «Роми»

Київське «Динамо» зазнало третьої поразки в Лізі Європи, поступившись «Ромі» з рахунком 0:1. Обидві команди досі не виграли в єврокубках, але «Рома» зуміла здобути хоча б одне очко.

Стартовий склад «Динамо» включав воротаря, захисників і хавбеків. У складі «Роми» виступив національний форвард України, який став автором єдиного голу матчу.

У першому таймі «Рома» відкрила рахунок з пенальті, який реалізував Артем Довбик. Потім гістьова команда зуміла забити, але гол був скасований. «Динамо» також мало свої шанси, але не змогло зрівняти рахунок.

У другому таймі Довбик був замінений на Шомуродова. Наступний матч киян з «Ференцварошем» відбудеться 7 листопада.

Читайте також