Туристи у Греції можуть отримати штраф за взуття і каміння: подробиці

Туристи отримують штраф за взуття і каміння
Туристи отримують штраф за взуття і каміння

Туристам, які збираються відпочивати в Греції, потрібно бути обережними щодо місцевих законів, які можуть призвести до значних штрафів. Про це нагадує видання Express.

З метою збереження природного ландшафту та культурної спадщини, Греція встановила дуже строгі правила. Так, відвідуючи відомі пам'ятки, такі як Акрополь, Парфенон або будь-яке інше історичне місце, заборонено носити високі підбори.

«Туристам загрожує штраф до 771 фунта стерлінгів (40,6 тис. грн), якщо виявиться, що вони порушують суворі закони, запроваджені для захисту ландшафту та спадщини», - йдеться у публікації.

Ця заборона була введена в дію в 2009 році, оскільки існувала загроза того, що підбори можуть пошкодити давні камені.

The Sun наголошує на інших рекомендаціях та заборонах з боку грецької влади. Офіційний путівник по Афінах схвалює не носити шорти або топи під час відвідування церков або монастирів, зазначаючи, що шорти варто залишити для пляжу.

Туристи повинні носити одяг, який прикриває плечі та ноги. Довгі спідниці допускаються для жінок, але у чоловіків не припускаються шорти. В багатьох старовинних місцях також заборонено їсти і пити. Наприклад, в 2008 році було виявлено 27 кілограмів жувальної гумки під сидіннями в Одеоні в Афінах.

Туристи, які беруть з собою камінчики після дня, проведеного на пляжі, також можуть отримати серйозний штраф у розмірі від 1000 євро. Рекомендується повернути пісок перед від'їздом з пляжу або острова.

Нагадаємо, що несподівана спека в Греції призвела до появи нового штаму коронавірусу. Влада Греції попереджає про випадки Covid, пов'язані з новим варіантом хвороби FLiRT. Симптоми FLiRT схожі на симптоми попередніх штамів Covid-19: лихоманка, кашель, втома, втрата смаку та нюху, біль у горлі, болі в м'язах, задишка, головний біль та несприятливий стан.

Читайте також