Туск прокоментував погрози Путіна на адресу НАТО через можливий дозвіл на далекобійні удари по Росії

Президент Туск на зустрічі
Президент Туск на зустрічі

Президент Польщі Дональд Туск відхилив заяви президента Росії Володимира Путіна про ризик ескалації, якщо Україні надати далекобійну зброю НАТО.

За інформацією Reuters, Туск заявив: "Необхідно дуже серйозно ставитися до всіх подій в Україні та на українсько-російському фронті, але я не придаю надмірного значення останнім заявам президента Путіна. Вони свідчать про складну ситуацію росіян на фронті".

Раніше Путін заявив, що зняття обмежень на далекобійні ракети для України означатиме, що країни НАТО будуть воювати з Росією. Відповідаючи на запитання журналістів у Москві, Путін сказав: "Якщо таке рішення буде прийнято, це означатиме пряму участь країн НАТО, США та європейських країн у війні в Україні".

Голова Державної Думи Росії В'ячеслав Володін підтримав слова Путіна, заявивши: "США, Німеччина, Британія та Франція обговорюють можливість використання далекобійної зброї для ударів по території нашої країни. Це спроба замаскувати і приховати їхню пряму участь у війні".

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрічається з президентом США Джо Байденом, де він буде шукати підтримку США щодо плану надати Україні дозвіл на використання ракети "Storm Shadow" для ударів по цілях всередині Росії.

Нагадаємо, Зеленський заявив на форумі YES, що Україна потребує далекобійної зброї.

Читайте також