У якій країні українці почуваються найбезпечніше: дані опитування

Опитування: найбезпечніші країни для українців
Опитування: найбезпечніші країни для українців

За даними опитування Gradus Research, українці в Європі відчувають безпеку найбільше саме в Німеччині. Олексій Макєєв, посол України у Німеччині, зазначив, що українців у цій країні переймає безпека дуже сильно, особливо щодо дітей.

Статистика показує, що лише 12% українців в Німеччині звертаються до поліції або органів влади, коли вони почувають небезпеку, тоді як 30% звертаються, коли турбуються про безпеку своїх дітей.

Проте, половина з цих людей, які зверталися до німецьких правоохоронних органів, стверджують, що не отримали достатньої допомоги. За даними опитування, 50% з них вважають, що їхні скарги не були задоволені. Участь в опитуванні взяли близько 1700 осіб.

Українське дипломатичне представництво в Німеччині опублікувало інструкцію, в якій розповідається, куди мають звертатися українці, які стали жертвами дискримінації чи насильства.

Зазначимо, що німецький уряд проти депортації українців, які не бажають працювати. Таку позицію висловив представник Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини. Проте, інший політик нагадав, що українські біженці мають або шукати роботу в Німеччині, або повертатися до безпечних районів України, де вони зможуть зробити свій внесок у відновлення країни.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 99 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)