У Японії стався витік десятків тонн радіоактивної води з АЕС «Фукусіма-1»

Витік радіоактивної води з АЕС Фукусіма-1
Витік радіоактивної води з АЕС Фукусіма-1

З будівлі другого енергоблоку аварійної АЕС "Фукусіма-1" у Японії витекло 25 тонн радіоактивної води. Вода залишилася в підвалі і не потрапила до довкілля. Цю інформацію повідомляє видання Trend.

За даними видання, витік був виявлений після аномального зниження рівня води в одному з резервуарів для контролю рідини у басейні для охолодження відпрацьованого ядерного палива. Подачу нової води призупинили, а для обстеження приміщень будівлі був використаний робот.

Це вже не перший випадок витоку радіоактивної води на АЕС "Фукусіма-1". В лютому також стався подібний інцидент на обладнанні для очищення води від радіонуклідів. Частина радіоактивної води потрапила в ґрунт, але витоку води в море не було.

Крім того, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) затвердило план Японії щодо скидання забрудненої води з АЕС "Фукусіма-1" до Тихого океану. Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі вважає, що це не має значного радіологічного впливу на людей та довкілля, хоча і зустрічає опір з боку Пекіна та місцевих мешканців.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 124 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)