У Японії стався землетрус магнітудою 5,9: він спричинив цунамі на островах

Завалені будинки після землетрусу в Японії
Завалені будинки після землетрусу в Японії

Цунамі зафіксоване поблизу японських островів Ідзу

У вівторок віддалені японські острови Ідзу, розташовані на південь від Токіо, зазнали невеликого цунамі після землетрусу магнітудою 5,9. За даними Японського метеорологічного агентства, цунамі досягло острова Хачіджо висотою 50 см приблизно через 40 хвилин після землетрусу.

Наразі немає підтверджень про пошкодження від цунамі або землетрусу. Раніше метеорологічне агентство попередило мешканців островів Ідзу та Огасавара про можливість цунамі висотою до 1 метра, яке може вдарити по узбережжю.

Землетрус стався під водою поблизу безлюдного острова Торісіма, приблизно за 600 км на південь від Токіо. Агентство додало, що після цього не було зафіксовано значних повторних поштовхів.

Острови Ідзу та ще віддаленіші острови Огасавара включають близько десятка населених островів із загальною чисельністю населення близько 24 тис. людей.

Нагадаємо, у серпні прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда скасував свою заплановану поїздку до Казахстану, Узбекистану та Монголії через загрозу стихійних лих. Японія збільшила готовність до землетрусів вздовж узбережжя Тихого океану.

Цього року в Японії стався землетрус магнітудою 6,6 балів на заході країни в регіоні Сікоку. 

Землетрус у Румунії

Румунську сколихнув землетрус, який відчули навіть українці. Землетрус став найсильнішим в Румунії з початку 2024 року, його глибина підземних поштовхів становила 140 км. Рятувальники закликали людей зберігати спокій з огляду на можливі повторні поштовхи.

Читайте також