У Байдена висловилися щодо вступу України до НАТО

Байден та лідери НАТО обговорюють вступ України
Байден та лідери НАТО обговорюють вступ України

Дискусія серед членів НАТО щодо можливого запрошення України до Альянсу триває, заявив представник адміністрації президента США Джо Байдена. За словами посадовця, поки немає консенсусу щодо цього питання, але на саміті НАТО минулого липня було підтверджено, що Україна на шляху до членства. Тепер головне - знайти тактику, яка заохочує Україну і досягає консенсусу щодо наступних кроків.

Президент Байден хоче поставити Україну в позицію сили і надати їй необхідну допомогу. Однак для цього необхідна співпраця з партнерами та союзниками. У цьому контексті він закликав до зустрічі на рівні лідерів Контактної групи з оборони України, яка можливо відбудеться в листопаді.

Представник Білого дому зазначив, що надзвичайно важливо, щоб Україна могла навчати нові бригади для фронту через нову місію НАТО "Підтримка НАТО та навчальна допомога Україні". Ця місія має координувати навчання, оснащення, розвиток сил та логістику Збройних Сил України. Вона розташована у Вісбадені і є дуже важливою для надання Україні необхідної підтримки в боротьбі проти агресії.

Читайте також