У Берліні спалахнула пожежа на заводі виробника систем ППО Iris-T (фото, відео)

У Берліні загорівся металургійний завод компанії Diehl

У Берліні сталася пожежа на металургійному заводі компанії Diehl, яка спеціалізується на виробництві систем ППО Iris-T. За даними місцевих служб, пожежа почалася на першому поверсі заводу і швидко поширилася на верхні поверхи та дах. Очікується, що небезпеку становлять виділення сірчаної кислоти та ціаністої міді у повітря.

Прес-секретар пожежної служби: "Пожежа сталася на заводі Diehl Group, який займається збройовою промисловістю."

На місці пожежі працює берлінська пожежна команда та спецназ. У районі заводу дуже задимлено, тому жителям району рекомендовано зачинити вікна та двері і відключити системи вентиляції. Також на вулицях працює пожежна бригада з мобільним фургоном для вимірювання рівня токсичності.

Наразі немає інформації про постраждалих та причини загоряння.

Українські партизани виявили склад ракет ППО в Севастополі

У тимчасово окупованому Севастополі українські партизани виявили склад ракет частини російських систем протиповітряної оборони. За словами представників партизанського руху "Атеш", вони розкрили графік патрулів, слабкі місця у захисті та розташування камер спостереження.

Євлаш: "Польща може закрити небо над західною Україною"

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш вважає, що Польща могла б закрити небо над західною Україною за допомогою систем протиповітряної оборони. Однак, для цього потрібна політична воля з боку Польщі. За його словами, таке рішення полегшило б життя Повітряним силам України.