У Білгороді безпілотник врізався в будівлю «Газпрому» (фото, відео)

Безпілотник пошкодив будівлю Газпрому в Білгороді

У Білгороді безпілотник пошкодив "адміністративну будівлю ресурсопостачального підприємства". Унаслідок вибуху двоє людей отримали осколкові поранення. Їх доправили в лікарню. Про це повідомив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков.

Як відомо, пошкоджень зазнала адміністративна будівля "Газпрому", розташована в 5-му Заводському провулку. Поки що компанія не коментувала інцидент.

Потерпілий унаслідок атаки БПЛА

Місцеві ЗМІ повідомляють, що потерпілий унаслідок ранкової атаки безпілотника – один із керівників муніципального комунального підприємства. Він перебував біля входу в будівлю компанії в момент атаки, куди приїхав у службових справах.

Міноборони Росії заявило про збиття безпілотників

Раніше Міноборони Росії заявило про нібито збиття "п'яти українських безпілотників над Білгородською областю". У ніч на 12 квітня, за твердженням відомства, було збито нібито ще чотири дрони – один над Білгородською областю і три над Ростовською.

telegram-post

Окупанти атакували Україну дронами

Нагадаємо, у ніч на 12 квітня 2024 року окупанти вкотре атакували Україну дронами. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Противник атакував 17-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Донеччини.

Успішні випробування українських безпілотників-камікадзе

Як повідомлялося, Сили оборони успішно випробували дрони-камікадзе, які схожі на російські "Ланцети". Зокрема, безпілотник має систему озброєння "Ram X", яка розроблена українською компанією Cdet. Компанія вже випустила на ринок два інших успішних безпілотника-камікадзе середньої дальності – "Ram 1" і "Ram 2". Однак саме "Ram X" має унікальну форму і характерні вісім крил, як у російського дрона.

До слова, триває 779-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 54 ракетних та 126 авіаційних ударів, здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.