У Білому домі відкинули будь-яку причетність США до вибухів у Лівані

Білий дім відрізняється від вибухів у Лівані
Білий дім відрізняється від вибухів у Лівані

Білому дому заявили, що Сполучені Штати не мають жодної причетності до вибухів пейджерів та інших пристроїв, якими користувалися бойовики "Хезболли" в Лівані. Радник Білого дому Джон Кірбі повідомив про це.

"Я можу сказати, що ми жодним чином не були причетні ні до вчорашніх, ні до сьогоднішніх (відповідно у вівторок та середу - ред.) інцидентів", - запевнив представник Білого дому.

Проте Кірбі відмовився відповісти на запитання, чи має Ізраїль якусь причетність до підриву засобів комунікації "Хезболли".

На запитання про те, чи розглядає Білий дім ескалацію на Близькому Сході, що ускладнить переговори, Кірбі зазначив: Сполучені Штати підтримують позицію про необхідність уникнення зростання напруженості.

"Ми продовжуємо намагатися досягти розв'язку дипломатичним шляхом, оскільки вважаємо, що це є найкращим способом запобігти новому фронту в Лівані", - додав Кірбі.

Нагадаємо, від вибухів пейджерів, які використовувалися "Хезболлою", вівтороком по всьому Лівану постраждали понад 2 тисячі людей. У середу також сталися вибухи інших засобів комунікації бойовиків.

Джерело: Укрінформ

Читайте також