У Bloomberg пояснили, чому Захід шукає спосіб припинити підтримку України

Зображення президента Зеленського на міжнародній нараді
Зображення президента Зеленського на міжнародній нараді

Захід шукає спосіб припинити підтримку опору українців вторгненню російського диктатора Володимира Путіна, заявляє колумніст Bloomberg Макс Гастінгс. Його слова свідчать про те, що Україна швидко розпродається, оскільки росіяни займають п'яту частину її території, а російська армія набуває все більш досконалої зброї, тоді як українці не можуть налагодити свої власні сили. Європейські країни також бажають припинення боротьби за будь-яких умов, крім абсолютної капітуляції України. Колумніст попереджає, що навіть якщо Дональд Трамп або Камала Гарріс стануть президентами, українцям може загрожувати кінець. США також не надають Україні дозволу використовувати надане американське озброєння для ударів у відповідь. За словами Гастінгса, НАТО є найкращим варіантом безпеки для України, але це є малоймовірним. Путін відкине будь-яке врегулювання чи перемир'я, які включають членство України в НАТО. Колумніст закінчує тим, що Україна потребує швидкого збільшення зброї та допомоги від Заходу, щоб протистояти Росії.

Розділений Захід шукає спосіб припинити підтримку опору українців вторгненню російського диктатора Володимира Путіна.
Як передає "Хвиля", про це пише колумніст Bloomberg Макс Гастінгс.

За його словами, як би жорстко це не звучало, але Україна скоро буде розпродана. Як докази він наводить те, що росіяни займають п'яту частину її території. При цьому армія Путіна набуває все більш досконалої зброї, тоді як українці насилу підтримують свої власні сили.

У свою чергу європейські країни, які зазнають економічних та енергетичних труднощів, відчайдушно бажають припинення боротьби на будь-яких умовах, крім абсолютної капітуляції України.

"Якщо Дональд Трамп переможе на виборах у США, то, на загальну думку, враховуючи його декларований ентузіазм щодо Путіна, українцям кінець. Навіть якщо Камала Гарріс потрапить до Білого дому, швидше за все, вона добиватиметься припинення конфлікту, тому що Вашингтон не бачить сценарію перемоги України, незважаючи на відправку американської допомоги у розмірі 175 мільярдів доларів", - пише Гастінгс.

Він також звернув увагу на те, що все менше американської зброї доступно для постачання до Києва, а погляди західних урядів прикуті переважно до Ізраїлю та Ірану, навіть незважаючи на просування російських військ.

По-перше, за словами колумніста, Росія набуває більш ефективної зброї. Північна Корея продає Путіну боєприпаси за ціною в одну десяту від вартості західних боєприпасів, які використовуються військами президента України Володимира Зеленського. Росіяни відкрили в Китаї завод з виробництва ударних безпілотників "Гарпія-3" та отримують допомогу в ракетах від Пхеньян.

Українці висловлюють невдоволення передбачуваним незаконним використанням Росією терміналів Starlink, що може покращити їхні розвідувальні та командні можливості. Іран постачає Росії балістичні ракети, а російські атаки на енергетичні об'єкти України призводять до серйозних руйнувань. Очікується, що цієї зими багато українців зіткнуться з відсутністю електрики та опалення, що може негативно вплинути на бойовий дух населення. При цьому США не дозволяють Україні використовувати надане американське озброєння для ударів у відповідь.

Тим часом новий глава НАТО Марк Рютте заявив, що підтримка України у боротьбі з Росією має вирішальне значення для "нашої колективної безпеки".

"Це абсолютно правильно. Однак у приватному порядку європейські країни відчайдушно намагаються відродити старий режим дешевої енергії, який залежить від російської нафти і газу. Потік європейських боєприпасів на Україну, який ніколи не був сильним, зараз сповільнився до струмка, не в останню чергу через мляві темпи виробництва, які в США не набагато кращі. Коли Україна і Росія наближаються до зими, мало хто може сумніватися в тому, що 2024 рік був успішним для Путіна і сумним і важким для Зеленського. народи, стурбовані своїми власними проблемами, підтримати курс дій, який може вимагати жертв усередині їхніх країн. Один американський гуру стратегії проникливо передбачив у перше літо конфлікту, що хоча росіяни не зможуть завоювати Україну, вони зможуть тримати її в такому стані, що жодна розсудлива людина не захоче жити або інвестувати в неї", - підкреслив Гастінгс.

За його словами, це є реальна перспектива. Він також зазначив, що 7 мільйонів українців, які залишили свою країну з лютого 2022 року, практично не прагнуть повернутися. Економіка України буксує.

Гастінгс також зазначив, що найкращою гарантією безпеки України було б членство в НАТО. Однак це залишається малоймовірним. Путін відкине будь-яке врегулювання чи навіть перемир'я, що включає таке становище.

США з побоюванням ставляться до подібних зобов'язань, німці і, можливо, інші європейські члени накладуть на нього вето. На Заході стався провал у керівництві. Союзники Києва доводять, що

Читайте також