У боях за Україну загинув п'ятий доброволець із Фінляндії

Добровольець із Фінляндії загинув в Україні
Добровольець із Фінляндії загинув в Україні

Один з фінських добровольців, Вілле Мюккянен, загинув у боях на Луганщині на початку серпня. Це вже п'ятий фінський воїн, який віддав своє життя за Україну. Про це повідомляє Yle.

Вілле Мюккянен був 26-річним і народився у фінському місті Пюхяярві. Перед тим, як стати добровольцем, він займався політикою та був головою молодіжного підрозділу Центристської партії Північної Пог'янмаа.

Родина Мюккянена хотіла, щоб він не був просто невідомим солдатом. Інформацію про смерть добровольця було оприлюднено на їх прохання. За словами виконавчого директора Асоціації учасників бойових дій Юхи Креуса, родина сама просила про це.

Після того, як Росія розпочала війну проти України, Мюккянен вирішив стати добровольцем та йти воювати на боці України.

«Він завжди хотів змінити світ на краще і збільшити справедливість в ньому. Він розпочав свій шлях з політики і продовжив його, приєднавшись до військових в Україні», - йдеться у некролозі.

Його військовий шлях розпочався наприкінці 2023 року. Чинний міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен заявив, що Вілле Мюккянен був захисником справедливості.

Звістка про смерть хлопця шокувала його родину, колег у політичній партії, його друзів та мешканців громади.

«Він мав сильну волю захищати свободну націю. Під бойовим псевдонімом Шквал він зробив найвищу жертву, віддавши своє життя за свободу», - йдеться у некролозі.

У червні 2023 року стало відомо про загибель першого фінського добровольця на війні в Україні. Це був 22-річний військовий з Польщі, Томаш Сенькала. Уосени 2023-го він вступив до легіону Міжнародної територіальної оборони України. Він загинув 13 липня в селищі Діброва Луганської області.

Раніше повідомлялося, що на війні в Україні загинув також естонець Мартін Яегер, який боровся за Україну на Харківщині.

Читайте також