У боях за Україну загинув відомий фехтувальник Ростислав Лівач

Ростислав Лівач, загиблий у боях
Ростислав Лівач, загиблий у боях

Фехтувальник Ростислав Лівач загинув на війні. Він був 37-річним. Про це повідомив Національний олімпійський комітет (НОК) України у Facebook.

Ростислав Лівач був кандидатом у майстри спорту з фехтування на шаблях, він брав участь у Всеукраїнських змаганнях і був переможцем та призером чемпіонатів Львівської області.

«Із початком повномасштабного російського вторгнення Ростислав боронив Україну в лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України, а згодом – у складі 78-го окремого десантно-штурмовому полку «Герць» Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 6 червня.»

Світла пам'ять та вічна слава Герою!», – йдеться в повідомленні.

Завідувач кафедри фехтування, боксу та національних одноборств Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Василь Бусол поділився спогадами про Ростислава у групі «Федерація фехтування Львівської області» у Facebook.

«Після закінчення ЗОШ-59 він навчався у Львівському державному університеті фізичної культури, де здобув кваліфікацію бакалавра та спеціаліста з олімпійського і професійного спорту. Він був хорошим, дисциплінованим студентом, добрим і відкритим у стосунках з друзями та викладачами», – написав Бусол.

Нагадаємо, що у віці 40 років загинула військовослужбовиця та активістка Шура Рязанцева з позивним Ялта. Вона народилася у Криму. Під час Революції Гідності вона рятувала поранених учасників з Інститутської вулиці. Її історія була показана у документальній стрічці «Жіноче обличчя революції». Згодом стало відомо, що Шура Рязанцева померла від серцевої недостатності у лікарні Житомира. 

Раніше на фронті загинув один з фотографів Збройних сил України, чоловік заступниці голови Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України Анни Кирій Арсен Федосенко.

Читайте також