У Британії автомобіль на смерть збив українську біженку

У місті Свонсі у Британії сталася трагедія - 40-річну українську біженку Тетяну Мартинову з Харкова збила машина, що призвело до її смерті. Про це повідомляє BBC.

Тетяна Мартинова разом з своїм 13-річним сином Іллею виїхала до Великої Британії в липні 2022 року через вторгнення Росії.

За даними поліції Південного Уельсу, жінка загинула внаслідок наїзду автомобіля, коли вона переходила дорогу 31 січня.

Тетяну називали «відданою і старанною матір'ю, яка завжди турбувалася про свого сина Іллю». Вона була відомою як Таня в цьому районі і відрізнялася своєю багатомовністю, розумом і енергією.

Її друзі й колеги відзначили, що Тетяна була непохитною опорою української громади у Свонсі, і її тепла особистість вражала кожного.

Її близькі та люди, у яких вона жила, запевнили, що дуже сумують за нею. Вони виразили свої співчуття її синові Іллі та родині в Україні. Втрата Тетяни величезна для всіх нас. Вона була однією з найкращих людей української громади.», - зазначили вони.

Зазначимо, що багато українців, які переїжджають до Великої Британії, зіштовхуються з проблемою пошуку житла і розглядають можливість придбання власного майна. Виявляється, українські біженці також можуть отримати іпотеку в Британії.

Також варто зазначити, що Британія стикається з випадками, коли українські біженці в'їжджають до країни за допомогою підроблених віз і потрапляють в руки шахраїв.

Читати також:

  • Віза до Великої Британії: українцям слід виконати нову вимогу
  • Зеленська назвала основну причину, чому біженці не можуть повернутися