У Британії почалися заворушення після різанини у дитячому літньому клубі

Заворушення після різанини у дитячому клубі
Заворушення після різанини у дитячому клубі

Заворушення в британському місті Саутпорті

У місті Саутпорт, що знаходиться під Ліверпулем, виникли заворушення. Біля мечеті сотні людей почали конфлікт, підкидаючи цеглу, пляшки та інші предмети до мечеті та поліції. Також було підпалено поліцейський фургон, а поліцейським кидали пляшки та урни на колесах. Про це повідомляє Sky News.

За даними поліції, натовп складався з членів ультраправої Англійської ліги оборони. Багато з них були маскування та балахони.

Під час конфлікту було надано медичну допомогу 39 поліцейським, 27 з них було доставлено до лікарні.

Прем'єр-міністр сер Кейр Стармер заявив, що особи, винні у заворушеннях, будуть покарані за законом.

«Жителі Саутпорта не можуть прийти до тями після вчорашнього жаху. Вони заслуговують на нашу підтримку і нашу повагу. Ті, хто насильством і бандитизмом захопили панахиду за загиблими, образили громаду, яка перебуває в скорботі», – заявив він.

За словами поліцейських, заворушення почалися після закликів в інтернеті до протестів біля мечеті, що знаходиться неподалік місця трагедії. Місцеві жителі зібралися для вшанування пам'яті загиблих.

Після заходу сонця ситуація біля мечеті налагодилася, і кількість людей на вулицях значно зменшилася.

Нагадаємо, що в місті Саутпорт на північному заході Англії був затриманий хлопець з ножем, який напав на людей у дитячому літньому клубі. За підозрою в убивстві затримали 17-річного хлопця родом з Кардіффа.

Напад відбувся у танцювальній школі, присвяченій співачці Тейлор Свіфт.

П'ятеро дітей перебувають у лікарні в критичному стані, а стан трьох інших поки невідомий. Всі вони отримують лікування в лікарнях Ліверпуля і Манчестера.

Також двоє дорослих отримали важкі поранення: йога-викладач Ліанн Лукас, яка була співорганізатором танцювального заходу для дітей, і Джон Хейс, який працює в приміщенні, де сталися напади.

Читайте також