У Британії затримано колишнього «губернатора» Севастополя – ЗМІ

Затриманий колишній "губернатор" Севастополя за ухилення від санкцій

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Британії затримало колишнього так званого "губернатора" окупованого Севастополя Дмитра Овсяннікова за ухилення від санкцій, повідомляє The Times.

Овсянніков буде судитися 20 лютого і його звинувачують в обході санкцій, відкритті рахунку в Лондонському банку, а також у здійсненні платежів на загальну суму 65 тисяч фунтів стерлінгів та зберіганні 77,5 тисяч фунтів стерлінгів незаконних грошей.

Овсянніков є санкційною особою у Великій Британії, що накладає обмеження на його доступ до грошей і фінансових послуг. - пише видання.

Дмитро Овсянніков - російський державний і політичний діяч, який обіймав посаду "губернатора" Севастополя з 18 вересня 2017 по 11 липня 2019 року. Він також був заступником міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації.

Окупаційний "чиновник" вже перебував під санкціями ЄС і США ще до вторгнення Росії в Україну. У 2022 році Британія продовжила ці санкції. В Україні, Канаді, Австралії та Швейцарії також встановлено обмеження щодо Овсяннікова.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримує законопроект, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд російських активів і направити їх на відбудову України. Комітет Сенату США також схвалив закон, який допоможе конфіскувати російські активи і передати їх Україні.

Російське керівництво серйозно стурбоване можливістю конфіскації активів РФ. Влада РФ вже замовила експертизу з аналізу законодавства і подібних прецедентів в інших країнах.