У Британії жінка знайшла гриб із запахом гнилої плоті

Гриб з запахом гнилої плоті
Гриб з запахом гнилої плоті

Вчителька на пенсії Джулія Россер знайшла в рідкому грибі пальці диявола у лісі Нью-Форест у Великій Британії. Він отримав таку назву через свій моторошний вигляд, що нагадує руку, яка простягається з могили, і огидний запах, подібний до гнилого м'яса. Про це повідомляє видання Mail Online.

За словами Россер, знайдений гриб був дуже схожий на руку.

"Цей був більше схожий на руку, ніж будь-який інший, який я коли-небудь бачила. Здавалося, він простягає руку з-за могили. Це виглядало дуже моторошно", - розповіла вона.

Гриб, також відомий як восьминогий смердючий або восьминогий гриб, з'явився раніше через вологу погоду цього року. Россер зазначила, що минулого року вона знаходила такі гриби в тому ж районі і спеціально їх шукала.

Гриб пальці диявола є нативним для Нової Зеландії та Австралії, і він потрапив до Європи під час Першої світової війни з військовими постачаннями. Вперше він був виявлений у Великій Британії у 1914 році.

Цей рідкісний гриб росте з желатинового яйця, з якого починають виступати червоні щупальця, які приваблюють комах своїм запахом гнилої плоті. Комахи, потрапивши на гриб, допомагають поширювати його спори.

Хоча гриб легко розпізнати за яскраво-червоним кольором, його рідко можна знайти у Великій Британії. Щупальця гриба можуть досягати 7 см у довжину і зазвичай зростають у лісах, парках або садах під покровом листя.

Читайте також

Росія не здатна на масштабний наступ – ISW
сьогодні, 05:30 40 переглянули
Російські війська на блокпостах