У Чехії оголошено в розшук активіста, який закликав зривати прапори України

Активіст, який зривав прапори України
Активіст, який зривав прапори України

Активісту, який закликав зривати українські прапори, призначили покарання

Чеський суд виніс рішення про покарання 68-річному активісту Ярославу Попелці, який закликав зривати українські прапори з громадських будівель. Чоловіку було призначено півроку позбавлення волі, але він не з'явився на суд і зараз його розшукує поліція.

Раніше Попелці вже було призначено покарання - чотири місяці умовно з випробувальним терміном у півтора року, а також заборону перебувати у Празі. Проте він порушив ці заборони і свіжим рішенням суду йому було призначено два місяці реального позбавлення волі. Але поліція не знайшла активіста за місцем його проживання, тому оголосила його у розшук.

На останньому засіданні суд змінив випробувальний термін Попелки на півроку в'язниці. Але активіст відсутній в судовому залі. Він раніше заявляв, що не визнає рішення чеських судів і не буде його виконувати.

Ярослав Попелка активно виступає проти українських прапорів на громадських будівлях. Він закликав зривати український прапор з Національного музею, що призвело до сутички з поліцією. Також він писав деяким інституціям, що якщо вони не знімуть прапор, то можуть стати об'єктом насильства.

Нагадаємо, що Фонд Help Ukraine, заснований Володимиром Гергелем, звинуватили у розкраданні субсидій, які призначалися на програми інтеграції українських біженців.

Читайте також