У центрі Києва Московська церква досі поминає патріарха Кирила (відео)

Священнослужителі Московської церкви продовжують згадувати патріарха Кирила (Гундяєва) під час богослужіння

У Введенському монастирі на Печерську, священним дияконом було виголошено молитву про патріарха Кирила. Свідчить про це о. Володимир Вавринчук, священник ПЦУ. Він опублікував відео, на якому присутні чути слова молитви: «о великом Гаспадине и отце нашем патриарсе Кириле».

Відео священника Володимира Вавринчука

Сам священик у своєму повідомленні зазначив, що служба в каплиці почалась в звичайну суботу. Після панахиди люди, які були присутні, почали розповідати, що вони постійно згадують про Кирила на Печерську.

Я собі думаю, треба сходити послухати, чи правда це. І ось щойно, будь ласка, у Введенському монастирі», – пише священник до відеозапису.

Заклик полководця Олександра Невського

Ще раніше, патріарх Кирило закликав прихожан РПЦ йти на війну. Його слова перекладались так, що Росія має перемогти «сили зла», які проти неї розв'язали боротьбу. Він наголошував, що православні росіяни мають боротися не лише зовнішніми, а й внутрішніми ворогами. Зокрема, священний духовний лідер закликав наслідувати Олександра Невського та стати на «захист батьківщини».

Патріарх Кирило пояснив, навіщо треба вбивати українців

Патріарх Кирило стверджував, що росіяни вбивають і грабують українців лише для захисту своїх «священних кордонів». Він також заявив, що смерть на війні з Україною «змиває всі гріхи» і порівняв її із жертвою Ісуса Христа.

Прихильність церкви до війни

Патріарх Кирило також висловив свою підтримку і подяку Володимиру Путіну за війну в Україні. Херувимом він заявив, що російська церква виступає за вбивства та терор українців, а також підтримує воєнні злочини під режимом окупантів.

Нагадаємо, що патріарх Кирило закликав Росію рятувати весь світ від фашизму та пояснив президентові Путіну, чому він розпочав війну проти України.

Для російської церкви загибель на війні з Україною є знаком пожертви і високого благочестя вірних.

Московський патріархат спробував розповісти росіянам, чому варто вмерти у війні з Україною, стверджуючи, що це є дуже почесно.