У чотирьох портах Росії введено надзвичайний стан

Режим підвищеної готовності в портах Росії через загрозу атак безпілотників

У чотирьох портах Росії у Ленінградській області ввели режим підвищеної готовності. Про це повідомляє російське пропагандиське агентство "РІА Новости".

Наразі режим підвищеної готовності діє у морських портах Виборг, Висоцьк, Приморськ і Усть-Луга, які знаходяться на території Ленінградської області.

Режим надзвичайної ситуації введено через ймовірність НС техногенного характеру від атак безпілотних літальних апаратів.

Росія знову звинувачує Україну в атаках безпілотниками, але поки немає конкретної інформації про ці напади.

Атаки безпілотників на російські області

Вночі з 4 на 5 лютого російське Міністерство оборони повідомило про атаку безпілотниками на Брянську область, де працювала російська протиповітряна оборона.

Також російська оборона стверджує, що в ніч з 2 на 3 лютого безпілотники атакували Білгородську, Волгоградську та Ростовську області. Інформація про жертви відсутня.

Раніше, вночі та вранці 1 лютого, 11 українських безпілотників виконали атаку на чотири російські області.

Спроба Росії захиститися від атак безпілотників

Росія не здатна ефективно захистити себе від атак безпілотників. Доказом цього є низка успішних атак українських безпілотників на російські об’єкти.

Затримати атаки технічними засобами поки що не вдається, тому російські військові вводять режим підвищеної готовності в морських портах.

Необхідно знайти шляхи вирішення цієї проблеми, оскільки атаки безпілотників можуть завдати суттєвої шкоди російській інфраструктурі та населенню.

Посилання на статті