У диктатора Путіна з'явилась нова проблема - WSJ

У диктатора Путіна з'явилась нова проблема - WSJ

За даними The Wall Street Journal, народжуваність в Росії продовжує зменшуватися з початку війни. За період січень-березень 2024 року вона зменшилася на 3,5% порівняно з минулим роком. Крім того, багато людей виїжджає за кордон.

За даними Росстату, у Бєлгородській області падіння склало 10,2%. А в деяких інших регіонах, а також в окупованому Криму, зниження народжуваності також було більшим, ніж у середньому по країні.

Демографи висловлюють схвильованість через такі показники. Один з експертів пояснив, що народжуваність зменшується через мобілізацію, оскільки багато чоловіків відправляються на війну в Україну.

За даними журналістів, в 2020 році кількість емігрантів з Росії становила близько 668 тисяч, що є найбільшим показником з 1992 року. У 2023 році близько 450 тисяч росіян покинули країну.

Проте, це не єдині причини демографічної кризи в Росії. Алкоголь та наркотики також загрожують життю росіян.

Демографи також занепокоєні, що війна може знову призвести до зростання смертей від хвороб, пов'язаних з алкоголем та інших причин. Вважається, що "померти на війні почесніше, ніж від алкоголізму".

Ці демографічні показники мають печальні наслідки, оскільки Росії не вистачає людей для війни та працівників на підприємствах, де виробляється зброя. Тому президент Путін оголосив 2024 рік роком сім'ї і обіцяє значні грошові винагороди сім'ям з трьома і більше дітьми.

Джерело: УНІАН

Читайте також: