У Дрездені обвалився один із найважливіших мостів на Ельбі (відео)

Обвал моста в Дрездені на Ельбі
Обвал моста в Дрездені на Ельбі

У місті Дрезден в Німеччині сталося обвалення одного з найважливіших мостів на річці Ельба. За повідомленням Тagesschau, велика частина мосту Кароли впала в Ельбу рано вранці у середу. Постраждала ділянка мосту, по якій рухаються трамваї, існує загроза обвалу інших частин мосту. Причина інциденту поки невідома, але можливо вона пов'язана з ремонтними роботами, що проводяться на мосту з 2019 року.

У зв'язку з обвалом мосту Кароли, весь район навколо нього буде повністю закритий, що призведе до серйозних перешкод у дорожньому русі. Також буде втрачено важливе транспортне сполучення B170 через Ельбу. Пожежна служба повідомляє про відсутність централізованого теплопостачання в усьому Дрездені.

Варто згадати, що у липні 2024 року в Китаї також сталося обвалення автодорожнього мосту під час сильних дощів, у результаті чого загинули 11 людей. За даними New York Times, зміна клімату впливає на стан мостів у США, оскільки повені і екстремальна спека, спричинені кліматичними змінами, посилюють процес руйнування інфраструктури, включаючи мостові споруди.

Читайте також