У ДТЕК назвали причину екстрених відключень світла

Екстрене відключення світла в Україні
Екстрене відключення світла в Україні

Компанія ДТЕК вивчила причини екстрених відключень світла в Україні.

Як повідомляється, у ролику компанія пояснила, що ці відключення стаються через складну ситуацію в енергосистемі країни. ДТЕК зазначила, що графіки відключень вже відомі українцям, але стосовно екстрених відключень є певні питання.

Споживачам нагадують, що існує біла зона графіків, коли світло є. Також є світло-сіра зона, де можливі відключення, і сіра зона, коли світла точно немає. Але останнім часом екстрені відключення стаються все частіше і без попередження.

"Невже енергетики справді не знають про це заздалегідь? Ні, не знають. Екстрені відключення – це завжди несподівано. Це відбувається лише тоді, коли потрібно негайно захистити систему від перевантаження. Заради попередження серйозних аварій маємо всього 10 хвилин. Як тільки отримуємо команду від Укренерго про екстрене відключення, ми відразу ж попереджаємо вас", - пояснили у ДТЕК.

Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images

Крім того, було зазначено, що 26 серпня українська енергосистема стала жертвою найбільшої ракетно-дронової атаки з початку війни.

"Так, неможливість планування стає дратівливою, але 26 серпня ми пережили найбільшу ракетно-дронову атаку на нашу енергосистему. Усі енергетики України працюють цілодобово, щоб відновити цілісність та баланс системи. Битва за світло триває", - додали у компанії.

Нагадаємо, українцям було повідомлено про найенерговитратніші прилади у будинку.

Читайте також