У ДТП на Волині загинув повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

Фото аварії на Волині зі зникненою Павлом Чайкою
Фото аварії на Волині зі зникненою Павлом Чайкою

У ДТП на дорозі біля селища Хорохорин Луцького району 29 вересня загинув Народний герой України, кавалер ордена "За мужність" Павло Чайка. Про це повідомив міський голова Вячеслав Поліщук.

Згідно з інформацією поліції Волинської області, 36-річний житель Київської області, керуючи мотоциклом Harley Davidson, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем Ford Fusion, який водив 30-річний мешканець Володимира.

Унаслідок зіткнення мотоцикл загорівся, а його водій загинув. Пасажирка легковика, 30-річна жінка, отримала травми, але госпіталізація не потрібна.

Зараз проводиться слідство за фактом ДТП. Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, щодо порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті Павла Чайки.

Прощання з Павлом Чайкою відбудеться 2 жовтня у його рідному Рожищі.

Життєвий шлях Павла Чайки

Павло Чайка народився у Рожищі, місті Волинської області, і був почесним громадянином міста. Він мешкав у Києві разом з дружиною.

У 15 років він вступив до Волинського обласного військового ліцею, після чого продовжив навчання на юридичному факультеті ВНУ ім. Лесі України. У 2007 році він почав свою військову кар'єру, починаючи зі строкової служби в десантних військах, а потім підписав контракт. Після двох років служби в Беркуті, Павло повернувся до армії.

У 2015 році Міноборони України розповідало про подвиги Павла Чайки. Він був учасником оборони Донецького аеропорту, брав участь у боях на Дебальцівському плацдармі. Він був командирам взводу у складі 79-ї ОДШБр і проходив найтяжчі бої в Слов'янську, Зеленопіллі, Мар'їнці, брав участь у захисті Донецького аеропорту і Дебальцевого. Він двічі був поранений.

Павло Чайка отримав орден "За мужність" трьох ступенів. Він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня 8 липня 2014 року за особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Орден "За мужність" II ступеня отримав 4 грудня 2014 року. Орден "За мужність" I ступеня був вручений 26 лютого 2015 року за особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. У 2016 році він отримав орден "Народний герой України".

Читайте також