У ЄС наполягають на підписанні мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном

Угода між Вірменією та Азербайджаном
Угода між Вірменією та Азербайджаном

Мішель зусиллями заради укладання мирної угоди щодо Нагірного Карабаху

Президент Європейської Ради Шарль Мішель провів зустрічі з лідерами Вірменії та Азербайджану на саміті Європейського політичного співтовариства у Великій Британії, з метою укладання мирної угоди щодо Нагірного Карабаху.

Згодом Мішель надіслав листа з закликом до президента Азербайджану та прем'єр-міністра Вірменії про повернення до переговорного столу та досягнення миру.

Нікол Пашинян і Ільхам Алієв не змогли домовитись та звинуватили один одного у розриві зустрічі, що викликало незадоволення у ЄС.

"Обидві сторони мають припинити грати в ігри та укласти угоду, оскільки президент Мішель зробив усе, що в силах ЄС, щоб досягти мирної угоди", - зазначив дипломат ЄС.

Нагірний Карабах залишається об'єктом конфлікту між Азербайджаном і Вірменією. Обидві сторони виразили бажання укласти мирний договір для припинення протистояння. У вересні 2023 року територію повернула армія Азербайджану, що спричинило масову евакуацію вірмен. З того часу тривають мирні переговори для визначення кордону протяжністю 1000 кілометрів.

Джерело: ZN.UA

Читайте також