У Forbes оцінили успіхи ЗСУ у Курській області та назвали головну загрозу для операції

У фото показано групу військових
У фото показано групу військових

Успіхи Збройних Сил України в Курській області – Forbes

Аналітики Forbes оцінили успіхи Збройних Сил України у Курській області. Зокрема, через чотири дні після вторгнення України в Курську область, кількість українських бригад у зоні вторгнення та навколо неї зросла до п'яти. Це чотири армійські механізовані бригади і одна бригада самостійного повітряного штурму.

Зазначено, що ці бригади могли контролювати до 10 000 військовослужбовців і 600 одиниць бронетехніки, а додаткові підрозділи артилерії, протиповітряної оборони, безпілотників та розвідки відіграють допоміжну роль.

“За чотири дні п'ять бригад частково або повністю зайняли близько 400 квадратних миль Курської області і захопили в полон десятки російських військових. Хоча все ще можливо, що бригади не мають наміру залишатися в Росії, поки немає жодних ознак того, що вони уповільнюють свої атаки”

Естонський військовий та аналітик Артур Рехі висловив сподівання, що Україна має добре підготовлений план, і ця операція перетвориться на щось більше, ніж просто піар-перемогу.

В операції беруть участь як мінімум три бригади: дві механізовані та одна десантно-штурмова. З'явилося відео від 116-ї механізованої бригади, на якому видно танки та БТРи цієї бригади, що котяться на Курськ.

У Курському корпусі задіяно п'ять різноманітних бригад, що використовують різноманітну техніку. Також є широкий спектр артилерії з різних країн. Головна загроза для операції ЗСУ – ризик ізоляції їх підрозділів на фронті.

Зазначається, що росіяни навряд чи зможуть ізолювати українців, якщо вони не можуть пройти українською артилерією, щоб атакувати лінії поставок основних сил. Затримки тільки сприяють перемозі України, оскільки нові підрозділи підкочують до Курська. США також заявили про удари по Росії.

Читайте також