У Forbes розповіли, як українські військові контратакують на Покровському напрямі

Українські військові під час контратаки
Українські військові під час контратаки

Українські військові проводять контратаку недалеко від Покровська та його поставок.

За інформацією з Forbes, Збройні сили України використали свої резерви в Покровському напрямку. Декілька бригад проводять невеликі контратаки, які затримують та відкидають росіян. Захоплення Покровська росіянами, яке раніше здавалося неминучим, тепер виглядає менш ймовірним.

За даними видання, російська 2-а загальновійськова армія перебільшує українські сили навколо Покровська більш ніж у чотири рази. Українці відступали вздовж Покровської осі від середини лютого, коли росіяни прорвали оборону міста Авдіївка на східному кінці.

Українські військові мали чотири-п'ять бригад, кожна з яких складалася з 2000 солдатів та сотень техніки. Російський пропагандист Норін описував ці підрозділи як "неушкоджені та добре оснащені".

За словами Forbes, деякі з цих резервів долучилися до бою вздовж останньої лінії окопів та укріплених містечок близько п'яти-шести миль від Покровська та його поставок.

"Відбувається саме те, що й передбачалося - українські збройні сили почали контратакувати", - сказав один російський блогер.

Це допомагає стабілізувати лінію фронту, принаймні наразі.

Також, варто зауважити, що не варто очікувати раптових та радикальних змін у ситуації біля Покровська. Зараз українські сили підсилені кількома підрозділами, серед яких:

  • Бригада "Кара-Даг" Національної гвардії
  • 12-а бригада "Азова"
  • 93-та механізована бригада ЗСУ

Ці підрозділи проводять серію невеликих контратак. Основний результат цих дій полягає в тому, що вони уповільнюють чи незначно відкидають росіян.

Особливу увагу заслуговують дії бригади "Кара-Даг" у Селидовому. Вже кілька днів танки цієї бригади зупиняють та захоплюють російські танки та бойові машини, які намагаються проникнути до Селидова головною дорогою.

Росіяни повинні пройти через Селидове, щоб мати можливість обстрілювати Покровськ. Але зараз, коли у Селидовому є свіжі та добре оснащені українські війська, захоплення Покровська росіянами виглядає менш ймовірним.

Нагадаємо, Зеленський прокоментував призначення нових міністрів уряду та ситуацію на фронті.

Читайте також