У Франції відбувається страйк авіадиспетчерів: понад 60% рейсів скасовано

Страйк авіадиспетчерів: понад 60 відсотків рейсів скасовуються

У четвер, 25 квітня, у найбільших французьких аеропортах скасовують понад 60% рейсів через страйк авіадиспетчерів. За даними BFMTV та Euronews, це стосується аеропортів Шарля де Голля і Орлі в Парижі, а також аеропортів Марселя, Тулузи та Ніцци.

Профспілки вимагають перегляду організації управління повітряним рухом у Франції та покращення умов праці авіадиспетчерів. Вони також вимагають підвищення заробітної плати та соціальної підтримки працівників. Профспілка диспетчерів називає версію, опубліковану Генеральним директоратом цивільної авіації, провокацією.

Після одноденного превентивного страйку, Національний спілка авіадиспетчерів повітряного руху (SNCTA) дає державним органам 15 днів на пошук рішень, інакше загрожує триденний страйк з 9 по 11 травня.

Законопроєкт щодо заборони страйків у транспорті у Франції

Французький уряд схвалив законопроєкт, що дозволяє державі забороняти страйки працівників транспортної галузі в період Олімпіади у Парижі. Законопроєкт також вимагає більш раннього попередження про страйки та посилення обов'язків щодо обслуговування. Його ще повинна проголосувати Національні збори Франції перед набуттям чинності.

У лютому німецька профспілка Verdi закликала наземний персонал Lufthansa до страйку в семи аеропортах. Також раніше Фінляндію охопили масові страйки проти реформ праці.