У Франції заарештували сімох осіб у справі про кібербулінг керівника церемонії відкриття Олімпіади

Арештовані підозрювані у кібербулінгу
Арештовані підозрювані у кібербулінгу

Франція арештувала 7 осіб у справі про кібербулінг проти організатора церемонії відкриття Олімпіади у Парижі

Французька влада затримала 7 людей у зв'язку з справою про онлайн-знущання над Томасом Джоллі, художнім керівником церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Після церемонії Джоллі почав отримувати численні загрози та образи в інтернеті, і Національний центр боротьби з проявами ненависті в інтернеті прийняв рішення розслідувати цей випадок.

За інформацією влади, серед затриманих є 6 чоловіків віком від 32 до 79 років і 57-річна жінка. Затримання відбулися в різних регіонах, зокрема в Парижі, Еро і Приморських Альпах.

Деякі з арештованих мають «тривожні інтернет-профілі», а один з обвинувачених відомий як «професіонал з розпалювання ненависті» зі значною історією онлайн-переслідувань.

Усі п'ятеро осіб зізналися в злочинах і будуть приведені ​​до суду 5 березня 2025 року. Їх обвинувачують у кібербулінгу, погрозах вбивством та образах за обтяжувальних обставин на ґрунті сексуальної та релігійної орієнтації.

Вибачення організаторів Олімпіади

Організатори Олімпіади-2024 у Франції заявили, що вибачаються за шоу під час церемонії відкриття, яке викликало критику через пародію на фреску Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря». Учасники перформансу повторили пози апостолів за столом, а в центрі композиції був співак в образі грецького бога Діоніса.

Організатори заявили, що їхня мета була передати повідомлення про толерантність та протидію насильству. Всільний випадок матеріалізувати неповагу до релігійних символів. Прессекретарка Олімпіади-2024 Анн Декамп зазначила, що вибачитися, якщо когось образили, і сказала, що організатори є дуже прикро з того, що це сталося.

Читайте також