У Генштабі розповіли про 91 зіткнення за добу, у тому числі на Слобожанському напрямку

У Генштабі розповіли про 91 зіткнення за добу, у тому числі на Слобожанському напрямку

За останніми даними Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 10 травня 2024 року, російські окупаційні війська активно проводять військові дії на різних напрямках.

Протягом доби було зафіксовано 91 бойове зіткнення. Ворог здійснив 6 ракетних та 67 авіаційних ударів, а також провів 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках українські захисники успішно відбили численні атаки противника. На Оріхівському напрямку ворог провів 8 атак на позиції Сил оборони. На Херсонському напрямку ніяких наступальних дій з боку окупантів не було зафіксовано.

В районах населених пунктів Красне, Мороховець, Олійникове та Гатище Харківської області на Слобожанському напрямку ворог провів 5 атак.

Авіація Сил оборони та ракетні війська завдали ударів по зенітно-ракетному комплексу, радіолокаційній станції та районах, де зосереджений противник.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Павлюк розповів, коли може настати переломна фаза війни.

Читайте також: