У Генштабі розповіли про російські атаки на різних ділянках фронту

Фото атак російських сил на фронті
Фото атак російських сил на фронті

На фронті тривають активні бої

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про зростаючу напруженість на фронті станом на 6 жовтня 2024 року о 16:00.

Російські загарбники продовжують проводити наступальні дії на декількох напрямках, але українські захисники успішно відбивають їх атаки та завдають значних втрат ворогу.

На Сумщині та Чернігівщині ворожі сили обстрілюють населені пункти з території РФ. Були зафіксовані артилерійські та мінометні обстріли Олександрівки та Майського. Також росіяни здійснили 6 авіаударів, використовуючи 7 керованих авіабомб, по кількох населених пунктах. Крім того, на території Курської області РФ було зафіковано 11 авіаударів з використанням 16 керованих авіабомб.

На Харківському напрямку було 5 ворожих атак поблизу Стариці та Вовчанська. На Куп'янському напрямку також відбулося 3 атаки, одна з яких ще триває. Авіаудари були зафіксовані в районах Зеленого Гаю та Першотравневого.

Найбільш активна ситуація панує на Лиманському напрямку, де ворог провів 14 спроб прориву оборони ЗСУ. На Краматорському напрямку було відбито 3 атаки. На Торецькому напрямку, крім авіаударів, було відзначено 8 наземних атак.

На Покровському напрямку зафіксовано 10 ворожих атак, на Курахівському - 9. На Времівському напрямку, крім авіаударів, провели 3 штурми позицій ЗСУ. На Придніпровському напрямку було відбито 2 атаки.

На інших ділянках фронту ситуація без суттєвих змін. Українські захисники продовжують відстоювати та завдавати ворогу втрат.

Читайте також