У Греції рекордний рівень спеки: влада закриває школи та доступ до Акрополя

У Греції рекордний рівень спеки: влада закриває школи та доступ до Акрополя

У Греції сталася надзвичайно спекотна погода, температура вдень досягає 43 градусів у затінку. В результаті цього, кілька шкіл, включаючи столицю, були закриті. Як повідомляє Еuronews.

Культурне міністерство оголосило, що головна туристична пам'ятка, Акрополь, буде закрита для відвідувачів протягом найспекотніших годин, з полудня до 5 вечора, до особливого розпорядження.

Це перша Хвиля аномальної спеки в Греції цього року. Метеорологи зауважують, що раніше такі хвилі відзначалися в середині літа, але спека ніколи не приходила до 15 червня. Вважається, що літня температура понад 38 градусів, що триває принаймні три дні, є аномальною для Греції.

В минулому році Акрополь була закрита для туристів у липні. Тоді небезпечна спека тривала два тижні, і туристи знепритомніли в черзі та під час екскурсій.

Греція є однією з європейських країн, де найбільш очевидно відбуваються зміни клімату. Минулого року спека спровокувала хвилю лісових пожеж, після яких наступили сильні дощі, що призвели до повеней. Як пожежі, так і повені завдали значних збитків природі, сільському господарству та містам.

Температура повітря у Делі, Індія, 29 травня досягла рекордних 50,5 градусів, під час якого влада попередила про нестачу води. Про це повідомляє The Guardian.

Внаслідок потужної спеки в Філіппінах було призупинено роботу місцевих шкіл. В різних регіонах країни, через погодний феномен Ель-Ніньйо, температура досягла +50°C. За даними відомства, зафіксована температура перевищила очікувану більш як на дев'ять градусів. Також у Мунгешпурі та Нарелі було зафіксовано максимальну температуру 49,9 градусів, що перевищила рекорд 2002 року - 49,2 градуса.

Після кількох місяців без дощів та аномальної спеки рівень води у регіоні впав майже на 50 метрів нижче звичайного рівня - 221 метр.

Метеорологи з державного бюро погоди Pagas заявляють, що температура повітря продовжить зростати, внаслідок чого рівень води в регіоні продовжить падати. Вони додають, що несприятливі погодні умови обумовлені погодним феноменом Ель-Ніньо, який погіршився цього разу навесні, хоча зазвичай весняні місяці є найспекотнішими та найсухішими.

Читайте також: