У Instagram Польщі активізувалися агенти Кремля: список антиукраїнських облікових записів

Зображення: облікові записи агентів Кремля на Instagram
Зображення: облікові записи агентів Кремля на Instagram

У Центрі протидії дезінформації заявили, що в Польщі поширюються вигідні Кремлю наративи.

Прес-служба Центру протидії дезінформації повідомила, що відбувається активне поширення пропагандистських повідомлень, вигідних Росії, в польській мережі Instagram. Ця соціальна мережа має понад 10 мільйонів користувачів та є дуже популярною серед молоді.

Центр протидії дезінформації попередив, що через особливості формату соціальних мереж розповсюдження пропагандистських повідомлень, спрямованих на молоде покоління, стає дуже ефективним. Це робиться за допомогою хештегів та інших інструментів, які дозволяють пропагувати вигідні Росії наративи.

Зокрема, було виділено декілька облікових записів, які особливо активно поширюють антиукраїнські та пропагандистські матеріали в Польщі:

  • Im_więcej_wie_ – головні антиукраїнські публікації стосуються дискредитації української влади та надмірної допомоги українцям. Також активно просуваються наративи, що стверджують фальсифікацію трагедії у Бучі та злочини українських націоналістів над мирними громадянами.
  • rezydent_polin – основною метою сторінки є дискредитація президентів України та Польщі. Також на ній часто публікуються меми, що зображують українців у негативному світлі, ставлячи їх як недосягнену націю.
  • antyupaua – на цьому профілі розміщуються зображення з гаслами: "То не наша війна", "Українець не є моїм братом".
  • patoukraina – на цьому профілі основна тема пов'язана з дискредитацією українських біженців у Польщі. Основним висловлюванням є "українці окупують Польщу".

Нагадаємо, що в США була виявлена масштабна операція медіагрупи Russia Today.

Читайте також