У ISW пояснили, як Путін поповнить ресурси на війну з Україною

Росія використовує запаси техніки часів СРСР для підтримки операцій в Україні

Вчені з Інституту вивчення війни повідомили, що Росія розраховує на великі запаси техніки та обладнання часів СРСР для підтримки військових операцій та втрат в Україні. Це значно перевищує можливості нинішнього російського оборонного фонду.

Зазначається, що Росія не зможе поповнювати свої запаси радянської техніки з оборонного фонду впродовж багатьох років.

Дані британського інституту щодо втрат техніки та поповнення запасів

За даними британського Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія здатна підтримувати нинішні темпи втрат техніки (понад 3 тисячі бойових броньованих машин на рік) щонайменше протягом двох-трьох років, переважно завдяки техніці зі складів.

За оцінками МІСД, у 2023 році Росія втратила понад 3 тисячі бойових броньованих машин, а від початку вторгнення у лютому 2022 року - близько 8 тисяч. Проте вона відновила більше 1 тисячі основних бойових танків та понад 2 тисячі бойових машин піхоти і бронетранспортерів, які були розконсервовані зі складів у 2023 році.

Російська оборонно-промислова база

Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російська оборонно-промислова база може виробляти до 300 нових танків на рік і ремонтувати ще 250-300. Це свідчить про те, що Росія може забезпечувати свої військові підрозділи матеріальними засобами у довгостроковій перспективі без залучення економіки до воєнних цілей.

Висновок

"Росія, ймовірно, буде намагатися адекватно забезпечувати свої підрозділи матеріальними засобами у довгостроковій перспективі без переведення російської економіки на воєнні рейки - кроку, якого Володимир Путін дотепер намагався уникати", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Джерело: РБК-Україна