У Кабміні розповіли, скільки розмінованих земель отримали українці

Розміновані землі, отримані українцями
Розміновані землі, отримані українцями

Україна досягла значних результатів у протимінній діяльності з початку роботи секторальної робочої групи, повідомила Юлія Свириденко, співголова цієї групи, перша віцепрем'єр-міністерка та міністр економіки України.

"Торік восени, коли секторальна робоча група розпочала роботу, 174 тисячі квадратних кілометрів територій були потенційно забруднені мінами та іншими вибуховими предметами. У нас було 18 операторів, близько 3 тисяч саперів і 32 машини для розмінування. З того часу ми повернули до використання майже 35 тисяч квадратних кілометрів територій. На сьогодні сертифіковано 56 операторів, кількість саперів зросла до понад 4 тисяч, а в полях працює 98 машин для розмінування", - зауважила Юлія Свириденко.

Юлія Свириденко окремо подякувала Надзвичайному та Повноважному Послу Японії в Україні, співголові СРГ Мацуді Кунінорі, чиє повноваження в Україні незабаром закінчуються.

"Хочу подякувати Японії за активну роботу в галузі протимінної діяльності: від участі у розробці Стратегії протимінної діяльності до підтримки українських виробників обладнання для розмінування. Внесок Японії у сферу протимінної діяльності - понад 70 мільйонів доларів та десятки машин для розмінування та важкої техніки, тисячі одиниць обладнання. Це невцінна допомога", - сказала Юлія Свириденко.

Читайте також